Solidair of solitair?

25 april 2019, 14:32

Over de noodzaak van een verplichte aov

Een zzp’er is een echte ondernemer die helemaal zelf beslist wat hij of zij met zijn of haar zelf verdiende geld doet. Dat is de gangbare opvatting onder zzp’ers en de zzp-organisaties.

› lees bericht

Goochelen

11 maart 2019, 16:52

Houdt u ook zo van goochelen? Ik wel. Met bewondering kijk ik hoe de goochelaar zijn publiek weet te bespelen. Een van mijn favoriete goochelaars is Tommy Cooper. Hij maakte er een kunst van zijn goocheltrucs op onnavolgbare wijze te laten mislukken. Ook Nederland kent fantastische goochelaars. Of moet ik vandaag de dag illusionisten zeggen? Denk bijvoorbeeld aan Hans Klok. Hij is wellicht een van de snelste illusionisten van de wereld. › lees bericht

Bewijs maar eens wat je niet bent

7 maart 2019, 17:27

Wat je zoal kunt leren van Nickelodeon

Mijn zoon van zeven kijkt graag naar Nickelodeon. Dan vooral naar die nagesynchroniseerde series over Amerikaanse gezinnen. Vraag me niet waarom. Ik keek laatst mee met hem en toen zag ik een aflevering over een gezin waarvan de super beschermende moeder voor het eerst alleen op reis ging en man en kinderen alleen achterliet.

› lees bericht

Hoe doe je dat?

28 januari 2019, 14:54

U kent dat vast wel. Van die problemen op je bureau, waarvan je je afvraagt hoe ga ik die in hemelsnaam oplossen? Wat is de juiste aanpak? Wie heb ik daarbij nodig? Wat is het tijdspad? Etc. Na enig nadenken, kom je wel tot een begin van de oplossing. › lees bericht

Vuurwerk

14 januari 2019, 16:50

Oudjaarsavond ben ik na de traditionele bingo knallend aan het nieuwe jaar begonnen. Bingo en vuurwerk blijken goede ingrediënten te zijn voor een gezellige avond. Maar geldt dit ook voor 2019?

› lees bericht

Winterklaar

28 november 2018, 14:17

Wie kent het niet, het grappige filmpje van Jakobse en Van Es over het winterklaar maken van de tuin van een keurige Haagse dame? Jakobse maakt in plat Haags deze mevrouw wijs dat haar gazon waarschijnlijk scheurgras heeft. Maar met het strooien van neutronenkorrels (basterdsuiker) is dit probleem opgelost en is de dame in kwestie wat lichter geworden in haar portemonnee.
› lees bericht

VAR

18 oktober 2018, 10:22

Tijdens het afgelopen Wereldkampioenschap voetbal deze zomer in Rusland was die er dan: de VAR (Video Assistant Referee), een official die de scheidsrechter assisteert en op diens verzoek beslissingen opnieuw beoordeelt met behulp van camerabeelden. Mijn jongste zoon en ik deden met veel plezier de bewegingen van de scheidsrechter na, als hij om een VAR vroeg.
› lees bericht